top of page

AVISEN.NU SKRIVER

benedikte-.jpg.webp

En kreativ oase i midten af Fredericia

 

I hjertet af Fredericia, omkranset af gågademiljøets til tider pulserende liv, ligger Galleri 15B, hvor kunst og kreativitet blomstrer. Finn Roy og Benedikte Marie Vindeløv, de passionerede indehavere af galleriet, byder velkommen til et rum, hvor kunst ikke bare ses – den opleves. Selv på en regnfyldt aprildag, emmer galleriet af farver og liv.

Det regner udenfor i Fredericia i dag. Det er ikke en nyhed, men det er alt anden end sort himmel, der åbner sig, når man træder indenfor i Galleri 15B, der tidligere lå i Gothersgade ved Gammel Havn i Fredericia, hvor det hed Galleri Lillebælt. Nu er adressen; Danmarksgade 15B. Farver, inspiration og massevis af kunst fra keramik til malerier pryder rummet, hvor også en briks har fundet vej til de rå, men farverige og hjertelige rammer. 

Flytningen til Danmarksgade fra den tidligere placering ved Gammel Havn har været en succes, idet flere og flere fredericianere og besøgende lægger vejen forbi. Det fortæller begge, da vi taler sammen over en kop frisk kaffe. 

Vi ser en klar stigning i antallet af besøgende, og det er fantastisk at mærke byen og interessen for kunst. Der kommer også mange mennesker, når vi afholder fernisering, hvilket er godt. Vi skal bare have dem til at købe mere med hjem, siger Finn Roy fra Galleri 15B.

Galleriets samling inkluderer værker af flere talentfulde kunstnere, herunder senest Rigmor, hvis maritime værker har vundet hjertet af mange. 

Rigmors kunst er skabt med kærlighed. Hver enkelt fisk er ikke bare en dekoration, men en hyldest til naturens skønhed, fortæller Benedikte med en glæde i stemmen. Det er flere kunstnere, der udstiller i Galleri 15B, så hvis man kigger forbi kan man selv se de mange muligheder. Benedikte selv har også bidraget til galleriets samling med sine egne værker. Hendes malerier er moderne og i tiden, og resonerer tydeligt med både nye og trofaste gæster. 

 

Jeg håber virkelig, at vores kunst fortsat vil finde sin vej til både private hjem og lokale virksomheder, tilføjer hun.

Galleri 15B er mere end bare et udstillingsrum; det er et fællesskab, hvor kunstinteresserede kan mødes og udveksle ideer. Finn og Benedikte er åbne for dialog omkring kunsten, også når det kommer til pris. 

Vi vil gerne snakke med vores gæster, og er åbne for forhandling. Det vigtigste for os er, at kunsten bliver en del af folks liv – også i hjemmene, siger Finn.

Udover at være et sted for kunst, ser parret også en stigende interesse fra det lokale erhvervsliv. Virksomheder er generelt ofte kunstkøbere, derfor håber Finn og Benedikte også, at flere virksomheder kigger forbi. 

Det er opløftende at se, hvordan nye virksomheder finder vej til Fredericia. Vi håber derfor også, at de vil besøge os, og vi er klar til at bygge bro mellem kunsten og det erhvervsliv, vi har i byen, siger Finn Roy.

Galleri 15B kunne i år fejre tre års fødselsdag i Fredericia. Du kan læse meget mere om Galleri 15B og følge dem her.

 

AVISEN.NU d. 16.04.2024 af Andreas Dyhrberg Andreassen

rigmor-fisk.jpg.webp
galleri-15-b-.jpg.webp

Vi skifter navn og adresse

FREDERICIA DAGBLAD SKRIVER

Gallerier flytter sammen og åbner i gågaden

 

To lokale galleriejere går sammen om at åbne i Danmarksgade.

 

FREDERICIA: I godt to uger har et skilt med teksten “udlejet” været påklistret facaden i Danmarksgade 15B. Nu oplyser Galleri Lillebælt i en pressemeddelelse, at det flytter fra sit nuværende lejemål i Gothersgade 46 ved Gl. Havn og til lejemålet i Danmarksgade.

Samtidig oplyses det, at galleriet flytter sammen med Galleri-A1, der ejes af billedkunstner Annette Balsgaard og i dag har til huse på Agersøvænget 1 i Skærbæk.

“Denne spændende udvikling markerer et nyt kapitel for Galleri Lillebælt, hvor Benedikte Marie og Annette Balsgaard vil dele ejerskabet af den nye beliggenhed,” lyder det i pressemeddelelsen.

“Vores nye lokaler i Danmarksgade 15B er nøje udvalgt for at give vores besøgende en fantastisk oplevelse. Her har vi muligheden for at præsentere kunsten endnu mere imponerende, takket være de store, flotte vinduer ud mod gågaden. Vi tror på, at den centrale placering vil tiltrække et bredere publikum og give os mulighed for at dele vores kunstneriske vision med endnu flere mennesker.”

Galleri-A1 fortsætter i Skærbæk med værker af begge kunstnere, men det bliver i Danmarksgade 15B, at Benedikte Marie og Annette Balsgaard vil udøve deres kunst.

 

Samarbejder i forvejen

Benedikte Marie fortæller, at kendskabet mellem de to kunstnere er opstået i de seneste år.

-Annette har haft nogle af sine billeder udstillet hos mig, og det er ad den vej, vi har lært hinanden at kende. Da jeg sagde til hende, at jeg ikke fortsatte i Gothersgade, nævnte hun, at hun godt kunne tænke et samarbejde. Det kom ret pludseligt, men det var fedt, at Annette greb bolden og gerne ville være en del af det, siger Benedikte Marie.

Hun åbnede Galleri Lillebælt 12. marts 2021 på den nuværende adresse ved Gl. Havn. Placeringen har både haft sine fordele og ulemper.

-Det gode ved den nuværende placering i Gothersgade har været, at mange af gæsterne fra hotellerne er kommet forbi, men jeg tænker, at dr er endnu flere, der ser os i Danmarksgade. Nu har Galleri Lillebælt været i Fredericia i to år, men jeg oplever stadig, at der er mange fredericianere, der ikke kunder til galleriet, siger Benedikte Marie.

 

Stor beslutning

Annette Balsgaard udtrykker ligeledes glæde over det nye samarbejde.

-Vi vil gerne skabe et galleri med liv, hvor man kan blive inspireret og få snak uden nødvendigvis at investere i noget. Ved at komme ind i gågaden har vi planer om at lægge mere vægt på at skabe forskellige begivenheder og oplevelser, siger Annette Balsgaard og tilføjer:

-Det er en stor beslutning at investere i -både økonomiske og tidsmæssigt - men jeg har ikke været i tvivl om, at det er den rette beslutning. Jeg tror, at der er grobund for et galleri som vores, når man kigger på den positive udvikling, Fredericia er i.

Det nye navn for galleriet er endnu ukendt. Ligeledes er åbningsdatoen i det nye lejemål er på nuværende tidspunkt uvist, men åbningen forventes at blive sidst på sommeren. Indtil da vil Galleri Lillebælt og Galleri-A1 være åbent efter aftale på deres nuværende placeringer.

 

FREDERICIA DAGBLAD onsdag d. 14.06.2023 af Gustav Roesbjerg Mygind

bottom of page